Six Sigma & Process Improvement Essay

3775 Words Sep 18th, 2012 16 Pages
CHAPTER 11
SIX SIGMA AND PROCESS IMPROVEMENT

TRUE/FALSE QUESTIONS

1. In Six Sigma, a problem is defined as a deviation between what should be happening and what actually is happening that is important enough to need correcting. Answer: T AACSB: Analytic Skills

2. Half the tolerance is equal to the distance from the target to the upper specification limit. Answer: T AACSB: Analytic Skills

3. A change in the quality level from 3-sigma to 4-sigma represents a five-fold improvement. Answer: F AACSB: Analytic Skills

4. 3.4 defects per million opportunities can occur with a quality level of 5-sigma if the mean shift is 0.5 standard deviations of the target. Answer: T
…show more content…
detect, measure, analyze, improve, and control. b. define, measure, analyze, implement, and control. c. define, monitor, analyze, improve, and confirm. d. define, monitor, analyze, implement, and control. Answer: a AACSB: Analytic Skills

4. A bank’s savings account statements contain 24 items of account information. Last month, 2500 bank statements were checked and 52 errors were found in the account items. What is the dpmo value? a. 0.021 b. 867 c. 0.46 d. 1154 Answer: b AACSB: Statistical Data Analysis & Management Science

5. A deviation between what should be happening and what is actually happening that is important enough to make someone think that the deviation ought to be corrected is known as: a. a defect. b. an error. c. a problem. d. a variance. Answer: c AACSB: Analytic Skills

6. Accomplishment of any improvement that takes an organization to unprecedented levels of performance is known as: a. kaizen. b. a breakthrough. c. a real solution. d. a leap forward. Answer: b AACSB: Analytic Skills

7. Which of the following constitutes an operational definition of a service quality measure? a. Highly professional service b. Few late deliveries c. Phone calls answered within two rings d. Very accurate customer billing Answer: c AACSB: Analytic Skills

8. The “5

Related Documents